មុខ​ហើម!

ថ្ងៃ​នេះ​បន្ទាប់​ពី​ជ្រុល​ម៉ោង​ងើប​ទៅ​ធ្វើ​ការ ដោយ​ព្រោះ​តែ​ដេក​យូរ​ពេក​ធ្វើ​អោយ ខ្ញុំ​ងើប​ឡើង​មក​ មុខ​ហើម ប៉ោង​ដូច​សុវិចិត្រ (អាចូច) ចឹង! កិកិកិ! អាឡូវ​ជិះ​មក​ធ្វើ​ការ​តាម​ផ្លូវ​ឃើញ​គេ​លក់​នំ​ច្រើន​ប្រភេទ ចឹង​ក៏​ទិញ​នំ​មួយ​ប្រភេទ​មក​ញ៉ាំ ដើម្បី​ជា​អាហារ​ពេល​ព្រឹក​របស់​ញ៉ុម។ ប្រហែល​ជា​អ្នក​មួយ​ចំនួន​នៅ​ភូមិ​នេះស្គាល់ ហើយ​អ្នក​ខ្លះ​ក៏​មិន​ស្គាល់​ឈ្មោះ​នំ​នេះ​ផង​ក៏​មិន​ដឹង។ តែ​បើ​ស្គាល់​ក៏​សូម​សរសើរ​ព្រោះ​នៅ​ចាំ​ឈ្មោះ​របស់​នំ​ខ្មែរ ដោយ​មិន​ភ្លេច ដោយ​ព្រោះ​តែ​មាន​នំ​បរទេស​មក​ច្រើន​ដូចជា នំ​ដូណាត់ ឬនំប៉័ង​ផ្អែម​ច្រើន​ប្រភេទ​ផ្សេងៗ​ទៀត។

សំរាប់​អ្នក​ដែល​មិន​ស្គាល់​នំនេះ​វិញ គឺ​សូម​ប្រាប់​ថា​ នំ​នេះធ្វើ​ពី​ម្សៅ​ដំណើប ជាមួយ​និង​ស្គ​ត្នោត។ របៀប​ដែល​ចំអិន​គឺ​ ដាក់​ម្សៅ​ដែល​លាយ​រួច​ចូល​ក្នុង​កូន​កែវ​តូច ឬ​ចាន​តូច ហើយ​ចាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ​ដែល​មាន​ប្រេង​ក្ដៅ​ខ្លាំង។ ពេល​ដែល​ចាក់​ចូល​ទៅ​វា​បន្លឺ​សំលេង ចុរ…. ចឹង​គេ​ហៅ​ថា​ នំ​ចាក់ចុរ… ឬ ចាក់​ចូល។

ប្រសិន​បើមាន​បងប្អូន​ណា​ដឹងច្បាស់​ ពី​ប្រវត្ត​របស់​នំ​នេះ​ច្បាស់​ជាង​ខ្ញុំ​សូម​ជួយ​បន្ថែម​ផង ដើម្បី​អោយ​បងប្អូន​ផ្សេង​ទៀត​បាន​ស្គាល់​ផង។

Advertisements

23 thoughts on “មុខ​ហើម!

  1. នរណាក៏គេស្គាល់ដែរថានំហ្នឹងឈ្មោះថានំចាក់ឆុល។ ឈ្មោះរបស់វាមានលំនាំ សំឡេងនៅពេលដែលគេធ្វើវា ដោយបង់គ្រឿងដែលលាយហើយចូលទៅក្នុង​ខ្លាញ់ដែលកំពុងតែក្ដៅ លឺសូរតែឆុល។ ចំពោះប្រវត្តិរបស់វាវិញ ខ្ញុំអត់ដឹងទេ។

    1. អេណា អើយ!! ដាក់​រូប​បង​ហើម​មុខ​អោយ​អាប់​រស្មី​ធ្វើ​អី? បើ​ដាក់​ទៅ​ខូច​ឈ្មោះ​អស់​ហើយ អត់​ចូល​ចិត្ត​មុខ​ហើម​ហ្នឹង​រ៉េ!!! កិកិកិ អ្នក​មុខ​ហើមៗ អត់​ស្អាត​រ៉េ!!!

      1. មុន​តំបូង​ចង់​ដាក់​ដែរ​ តែ​គិត​ថា វា​ច្បាស់​ពេក ចឹង​ដាក់​មុខ​ហើម​ហ្មង​រូវ ដើម្បី​​ភ្ជាប់​សាច់​រឿង!!! អែម​សូរី បើ​ចង់​ឃើញ​មុខ​ហើម កិកិកិ មក​មើល​ពេល​ព្រឹក ហើម​ហ្មង! ហើយ​ក៏​មិន​ចាំ​បាច់​មើល​មុខ​ហើម​ណា​ទៀត​ដែរ ស្រមៃ​តែ​ សាមឌី ទៅ ហ្នឹង​មុខ​ហើម​ហើយ!!! កិកិកិ

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s